Konu
:
Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet
Yalnız Mesajı Göster
Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet
Patates Hamuru ile Peynirli Tartolet
MALZEMELER
1 YUMURTA
1/2 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI VEYA
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
3 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ)
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2-2,5 SU BARDAĞI UN
İÇİ İÇİN
200 GR
BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ 1 DEMET MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI:
Bir kabın içine haşlanmış patatesi rendele*yelim
İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğur*du, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ekle*yip çırpma teliyle karıştıralım
Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım
Hamuru merdane ile 1/2 cm
kalmlığında açahm
Tek kişilik tartolet kalıplarının iç kısmım marga*rinle yağlayıp un serpelim
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra yassıltarak kalıpların içine bastırıp yer*leştirelim
Hamur kenarlarının fazlalıklarını çıkaralım
Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açarak önceden ısıtılmış 200° ısılı fı*rında hamurların üzeri pembeleşene dek pişi*rdim
Kalıpları fırından alıp ılıtarak hamur*dan ayıralım
Peyniri ezip kıyılmış maydanoz*la karıştırarak tartolet çöreklerinin iç kısmına paylaştıralım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul