Yalnız Mesajı Göster

Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet




Patates Hamuru ile Peynirli Tartolet



MALZEMELER
1 YUMURTA
1/2 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI VEYA
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
3 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ)
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2-2,5 SU BARDAĞI UN

İÇİ İÇİN
200 GR BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ 1 DEMET MAYDANOZ

HAZIRLANIŞI:
Bir kabın içine haşlanmış patatesi rendele*yelim İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğur*du, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ekle*yip çırpma teliyle karıştıralım Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamuru merdane ile 1/2 cm kalmlığında açahm Tek kişilik tartolet kalıplarının iç kısmım marga*rinle yağlayıp un serpelim Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra yassıltarak kalıpların içine bastırıp yer*leştirelim Hamur kenarlarının fazlalıklarını çıkaralım Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açarak önceden ısıtılmış 200° ısılı fı*rında hamurların üzeri pembeleşene dek pişi*rdim Kalıpları fırından alıp ılıtarak hamur*dan ayıralım Peyniri ezip kıyılmış maydanoz*la karıştırarak tartolet çöreklerinin iç kısmına paylaştıralım



Alıntı Yaparak Cevapla