Konu
:
Kolay Kol Boregi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Kol Boregi Yapılışı
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Kol Boregi Yapılışı
Kolay Kol Boregi Yapılışı
Kol Boregi
Hamurun malzemesi
5-6 bardak un
1,5 yemek kasigi kuru maya (Burada sadece kuru maya oldugu icin tarifi bu sekilde verdim siz isterseniz yas maya da kullanabilirsiniz)
1 tatli kasigi seker
Ilik su
tuz
Ic Malzemesi
1/2 kg kiyma
2 veya 3 sogan
tuz, karabiber, maydanoz, pulbiber
Biraz siviyag
Yapilisi
Once ic malzemesi hazirlayalim
Daha sonra 1,5 yemek kasigi mayayi, 1 tatli kasigi toz seker ilavesiye 1 su bardagi ilik suda kabartalim
Diger tarafta un ekleyelim, icine tuz ve kabarmis mayayi da ekleyerek yine ilik suyla kulak memesi yumusakliginda hamur yapalim
Hamuru hic bekletmeden bezelere ayrilim
Takriben 5 veya 6 beze
Bu arada 250 gr kati yagi da tavada erimis olarak hazir bulunduralim
Bezelerden oklava yardimiyla yufka acalim
(Cok ince olmayabilir, acabildigimiz kadar)
Sonra bu yufkalarin uzerini firca yardimiyla yaglayip bohca seklinde katlayalim ve kare sekline getirelim
Butun yufkalari bu sekilde yaglayip katlayalim ve hepsini tekrar yufka seklinde acip tekrar yaglayalim ve katlayalim
(Ayni islemi iki kere yapmis oluyoruz)
Merdane yardimiyla yaklasik A4 kagit boyunda actigimiz yufkalarimizin icine kiymali harci koyup rulo seklinde saralim ve tepsiye dizelim
Tepsinin boyuna ufak gelirse ruloyu biraz esnetebilirisiniz veya buyuk gelirse sikistirabilirsiniz
Tepsiye koydugumuz boreklerin uzerine yumurta sarisi surup keselim ve 200 C de uzeri pembelesene kadar (25-30 dakika) pisirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul