10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Çilekli Milföy Pastası Tarifi
ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI
Ümit Usta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
500 gr süt
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
Milföy hamuru
2 çorba kaşığı dolusu Teremyağ
Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli
Pudra şekeri
Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim
Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım
Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Teremyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım
Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim
Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim
Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım
En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım
|
|
|