Konu
:
İçyağlı Çörek - Ev Ekmeği Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İçyağlı Çörek - Ev Ekmeği Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçyağlı Çörek - Ev Ekmeği Tarifleri
İçyağlı Çörek
Koyun içyağı bir tavaya konularak ateşte eritilir
Unun içine bir parça maya ve tuz konularak, sızdırılmış iç yağla yoğrulur
Böylece yağla yoğrulmuş bir hamur elde edilmiş olur
Böylece yağla yoğrulmuş bir hamur elde edilmiş olur
Bu hamur bir saat kadar kabarmaya terk edilir
Kabaran hamur, tekrar yoğrulur
Hamurdan koparılan iri yumurta büyüklüğündeki parçalar elle bastırılarak tabak büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır
Kalınlıkları l cm
kadardır
Üzerlerine çarpılmış yumurta sürülür
Yumurtanın üzerine de çörekotu ekilir
Çörekler fırında pişirilir
Çayla, ayranla servis yapılır
Kadınların kabul günlerinde yaptıkları yiyecekler arasına girmiştir
İkinci yapılış şekli:
Koyun kuyruk yağı bir tavaya konarak ateşte eritilir
Yağın üzerinde kakırdak denen biraz sert yağ parçacıkları da birikir
Un suyla yoğrulur
İçine yeteri kadar, tuz atılır
Yoğrulan hamurdan koparılan parçalardan oklava ile tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır
Her yufkanın üzeri sızdırılmış kuyruk yağıyla yağlanır
Yağlı yufkanın üzerine ufalanmış ceviz içi serpilir
Üst üste bu şekilde hazırlanmış dört yufka konur
Bu dört yufka yuvarlak boru şeklinde kıvrılır
Simit şeklinde dıştan itibaren börek tepsisi içine yerleştirilir
îç içe bu yuvarlak yufkalar yerleştirilerek altı yağlanmış olan tepsi doldurulur
Dolu tepsinin içindeki yufkaların üzeri margarinle yağlanır ve tepsi fırına sürülür
Pişince tepsinin üzeri kızarır
Fırından alman tepsideki çörek bıçakla kesilerek tabaklara konulup servis yapılır
Yufkaların içine ceviz yerine kıyma konulduğu da olur
Çay, ayran, üryanı hoşafı, pestil ezmesi, kızılcık ekşisi komposto ile yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul