Konu
:
Kül Çöreği - Ev Ekmeği Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kül Çöreği - Ev Ekmeği Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kül Çöreği - Ev Ekmeği Tarifleri
Kül Çöreği
Bunda hamur sıcak külle pişirilir
Hamur karbonata ile yuğurulur tuz katılır
Uzunca süredir ateşin yandığı altında tuğla bulunan ocağa hamur gömülerek yerleştirilir
Külü süpürülerek yerleştiği yerde hamur 2-3 dakika bekletildikten sonra alt üst çevrilir
Külün yapışmaması için üzeri kağıtla kapatılır, hamur sıcak külle tamamen örtülür
Bir saatte pişmeye bırakılır
İkinci yapılış şekli:
Koyun kuyruk yağı bir tavaya konarak ateşte eritilir
Yağın üzerinde kakırdak denen biraz sert yağ parçacıkları da birikir
Un suyla yoğrulur
İçine yeteri kadar, tuz atılır
Yoğrulan hamurdan koparılan parçalardan oklava ile tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır
Her yufkanın üzeri sızdırılmış kuyruk yağıyla yağlanır
Yağlı yufkanın üzerine ufalanmış ceviz içi serpilir
Üst üste bu şekilde hazırlanmış dört yufka konur
Bu dört yufka yuvarlak boru şeklinde kıvrılır
Simit şeklinde dıştan itibaren börek tepsisi içine yerleştirilir
îç içe bu yuvarlak yufkalar yerleştirilerek altı yağlanmış olan tepsi doldurulur
Dolu tepsinin içindeki yufkaların üzeri margarinle yağlanır ve tepsi fırına sürülür
Pişince tepsinin üzeri kızarır
Fırından alman tepsideki çörek bıçakla kesilerek tabaklara konulup servis yapılır
Yufkaların içine ceviz yerine kıyma konulduğu da olur
Çay, ayran, üryanı hoşafı, pestil ezmesi, kızılcık ekşisi komposto ile yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul