10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıbademli Vişneli Pasta Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Acıbademli vişneli pasta tarifi

Deneyim: Orta
Süre: 80 dakika
Miktar: 8-10 kişilik
Kalori:
Yemek ID: 1227
Görüntülenme: 22
Eklenme Tarihi: 08 02 2009
Malzemeler:
100 gr acıbadem kurabiyesi, 750 gr vişne, 150 gr un, 100 gr pudra şekeri, 500 gr taze kutu peyniri, 100 gr margarin, 250 ml kremşanti, 1 adet yumurta, 6 yaprak jelatin, 2 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı vişne suyu, tuz
Hazırlanışı
Acı bademlerin 75 gr kadarını ufalayın, un, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin, 1,5 tatlı kaşığı kakao ve bir tutam tuz ile yoğurarak, düzgünce bir hamur elde edin Hamuru folyoya sararak 60 dk buzdolabında bekletin
Bekleyen hamuru, unlu bir yerde açarak 26 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbına döşeyin, üzerine çatalla delikler açın 200 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dk pişirin
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın, jelatini soğuk suda ıslatın Vişnelerin yarısından biraz fazlasını ezerek püre haline getirin, taze peynir, vişne suyu ve kalan pudra şekeri ile karıştırın Jelatini eriterek vişneli karışıma ekleyin ve buzdolabına yerleştirin krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katın Karışımı tartın üzerine yayarak 4 saat buzdolabında bekletin
Artan kremşantiyi katı çırparak kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın, kalan vişne ve acıbadem kurabiyeleri ile süsleyip, kakao serpin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|