Konu
:
Yulaflı Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yulaflı Ekmek-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri
Malzemeler
• 2 su bardağı beyaz un
• 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
• 20g yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 1 su bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 2/3 su bardağı tam buğday unu
• 1 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
• Üzeri için süt ve yulaf ezmesi
Tarif
Bir kasenin içine ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin
Mayayı ekleyip 10 dk
kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin
Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun
Mikserle yüksek hızda 3 dk kadar çırpın
Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almayabilir yada biraz daha eklemek gerekebilir)
Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dk kadar yoğurun
Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin
Hacmi iki katına çıkınca hazır olacaktır
Dikdörtgen bir kek yada ekmek kalıbını yağlayın
Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar 30-35 dk dinlendirin
Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında30-35 dk pişirin
Üzerine hafifçe vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir
Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip dilimleyin
Dilerseniz içine 1/2 tatlı kaşığı tarçın ve 1/2 tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul