Konu
:
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Sütlü Börek – Malzemeler – İçindekiler
600 gr un
250 gr tereyağı-margarin
250 gr süt
250 gr beyaz peynir
yarım limon suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
Unu eleyin
Ortasını havuz gibi açın, oda ısısındaki tereyağını ve sütü karıştırıp bir hamur yapın
Tuz ve karbonat da koyun
Ceviz büyüklügünde parçlar ayırıp yarım cm inceliğinde elle yassılayın
İçine maydanozlu peynir karışımdan koyup uçlarını kapatın
Hepsini yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine bir çırpılmış yumurtayı sürün ve çörek otu serpip yüksek ısılı fırında yarım saat dk pişirin
Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul