Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Sütlü Börek – Malzemeler – İçindekiler
600 gr un
250 gr tereyağı-margarin
250 gr süt
250 gr beyaz peynir
yarım limon suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
Unu eleyin Ortasını havuz gibi açın, oda ısısındaki tereyağını ve sütü karıştırıp bir hamur yapın Tuz ve karbonat da koyun Ceviz büyüklügünde parçlar ayırıp yarım cm inceliğinde elle yassılayın İçine maydanozlu peynir karışımdan koyup uçlarını kapatın Hepsini yağlanmış tepsiye dizin Üzerine bir çırpılmış yumurtayı sürün ve çörek otu serpip yüksek ısılı fırında yarım saat dk pişirin

Sütlü Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla