Yalnız Mesajı Göster

Etli Bohça Börek Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bohça Börek Nasıl Yapılır




Etli Bohça Börek nasıl yapılır Etli Bohça Börek tarifi

Malzemeler :

•8 adet kare milföy hamuru

•500 gr bonfile

•8 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi

•2 adet domates

•1 adet soğan

•15 çorba kaşığı tereyağı

•1 tatlı kaşığı susam

•Tuz, karabiber

Tarif :

•Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayınız

•Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurunuz

•Domatesi ilave edip, karıştırınız

•Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişiriniz

•Tuz ve karabiber serpiniz

•Tencereyi ateşten alınız

•İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alınız

•Etleri küp şeklinde doğrayınız

•Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave ediniz

•Bohça şeklinde katlayınız

•Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpiniz

•Önceden ısıtılmış 170 oC' li fırında kızarıncaya kadar pişiriniz

•Sıcak olarak servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla