Yalnız Mesajı Göster

Kolay Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır?

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır?




Kolay Haşhaşlı açma Nasıl Yapılır?

--

Gereçler:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

yarım paket yaş maya

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

aldığı kadar un

iç malzemesi

1 su bardağı çekilmiş haşhaş

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

2 tane yumurtanın sarısı hariç bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz (mayayı eriterek) sonra kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ilve edip hamuru oluşturuyoruz

bu hamuru 30dk dinlendiriyoruz

hamuru 8 eşit paçaya ayırıp tek tek kurşun kalem kalınlığında açıyouz

diğer taraftan haşhaş ve yağı tahin kıvamına getirip cevizi ilave ediyoruz

açmış olduğumuz humurların arasına haşhaçlı karışımdan tek tek sürüp rulo yapıp kendi etrafında döndürüp üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla