Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Tavuklu Bohça Böreği – Malzemeler – İçindekiler
1 adet kuru soğan
200 gr tavuk eti
1 adet kabak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr mantar
10 adet taze fasulye
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Hamuru İçin;
35 su bardağı un
8 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
Tuz
Üzerine;
Haşlanmış maydanoz sapı
1 adet yumurta sarısı
Un, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayıp mayalandırın Sıvı yağı kızdırın Yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirinTavuk etini ekleyin İyice kavurun ve haşlayıp küçük doğradığınız sebzeleri ilave edin Tuz ve karabiberini katın İnce kıydığınız maydanozu da ekleyip ateşten alın Hamuru küçük parçalara ayırıp açın ve 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeden koyun Kenarlarını bohça gibi toplayınHaşlanmış maydanoz sapı ile bağlayın Yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin…

Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla