Konu
:
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Tavuklu Bohça Böreği – Malzemeler – İçindekiler
1 adet kuru soğan
200 gr tavuk eti
1 adet kabak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr mantar
10 adet taze fasulye
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Hamuru İçin;
3
5 su bardağı un
8 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
Tuz
Üzerine;
Haşlanmış maydanoz sapı
1 adet yumurta sarısı
Un, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayıp mayalandırın
Sıvı yağı kızdırın
Yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin
Tavuk etini ekleyin
İyice kavurun ve haşlayıp küçük doğradığınız sebzeleri ilave edin
Tuz ve karabiberini katın
İnce kıydığınız maydanozu da ekleyip ateşten alın
Hamuru küçük parçalara ayırıp açın ve 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeden koyun
Kenarlarını bohça gibi toplayın
Haşlanmış maydanoz sapı ile bağlayın
Yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin…
Tavuklu Bohça Böreği Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul