Konu
:
Kolay Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır
Kıymalı Açma Börek Tarifi Kıymalı Açma Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 yumurta
1 'er çay bardağı ayçiçeği yağı ve yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harç için
3 soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
KIYMALI AÇMA BÖREK TARİFİ
Hamur açmak için 3'er yemek kaşığı un ve buğday nişastası Hamur aralarını yağlamak için 100 gram tereyağı Yumurta, yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın
Unu ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin
Soğanları soyup kıyın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın
Tereyağını eritin
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın
Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın
35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın
6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin
Kıymalı harcı üzerine yayın
Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin
Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın
Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul