Konu
:
Kayısılı Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Kayısılı Poğaça
Yarım su bardağı su
1 su bardağı
süt
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket eritilmiş tereyağı
1 adet
yumurta
beyazı
1 tutam tuz
Yeteri kadar un
İçi için:
24 adet kuru
kayısı
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 adet
yumurta
sarısı
İlk işlem olarak kuru
kayısı
lar ılık suya ıslatılır
Sonra hamurun yapımına geçilir
Şeker, su ve maya eritilir
Üzerine tereyağı,
süt
,
yumurta
beyazı, tuz ve yumuşak, ele yapışmayan hamur olana dek un eklenir, yoğrulur
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
Bu arada
kayısı
lar sudan çıkarılır, süzülür
Kurulandıktan sonra toz şekerle karıştırılır
Hamur 24 eşit parçaya bölünür
Her parça çay tabağı kadar açılır
Ortasına şekerli bütün
kayısı
konur ve kapatılır
Yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerlerine
yumurta
sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul