Yalnız Mesajı Göster

Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır




Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır



Malzemeler
2 kırmızı soğan
2-3 mor fesleğen yaprağı
8 kare milföy hamuru
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı iri kıyılmış kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

KIRMIZI SOĞANLI PUF BÖREĞİ TARİFİ
Soğanları soyup yarım parmak kalınlığında ve eşit büyüklükte 8 halka kesin Kalan soğanı kıyın Soğan halkalarını dikdötgen şeklinde kesilmiş alüminyum folyonun üzerine yan yana yerleştirin Üzerlerine doğranmış taze kekik, tereyağı ve tuz ilave edip paket gibi sarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Paketleri açıp soğanları soğumaya bırakın Kalan doğranmış soğanı 1 kaşık ayçiçeği yağ ila rengi dönene kadar soteleyin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Altı cm'lik 8 küçük tart kalıbını tereyağı ile hafifçe yağlayıp milföyleri elinizle bastırarak yerleştirin Beyazpeynir, sotelenmiş soğan ve cevizi karıştırıp milföylerin içlerine paylaştırın Üzerlerini birer soğan dilimi ile kapatın Kaşarpeynirini paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla