Konu
:
Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır
Kolay Kırmızı Soğanlı Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 kırmızı soğan
2-3 mor fesleğen yaprağı
8 kare milföy hamuru
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı iri kıyılmış kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
KIRMIZI SOĞANLI PUF BÖREĞİ TARİFİ
Soğanları soyup yarım parmak kalınlığında ve eşit büyüklükte 8 halka kesin
Kalan soğanı kıyın
Soğan halkalarını dikdötgen şeklinde kesilmiş alüminyum folyonun üzerine yan yana yerleştirin
Üzerlerine doğranmış taze kekik, tereyağı ve tuz ilave edip paket gibi sarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Paketleri açıp soğanları soğumaya bırakın
Kalan doğranmış soğanı 1 kaşık ayçiçeği yağ ila rengi dönene kadar soteleyin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Altı cm'lik 8 küçük tart kalıbını tereyağı ile hafifçe yağlayıp milföyleri elinizle bastırarak yerleştirin
Beyazpeynir, sotelenmiş soğan ve cevizi karıştırıp milföylerin içlerine paylaştırın
Üzerlerini birer soğan dilimi ile kapatın
Kaşarpeynirini paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul