Yalnız Mesajı Göster

Herkesin Damak Zevkine Uygun Patlıcanlı Börek Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Herkesin Damak Zevkine Uygun Patlıcanlı Börek Tarifi




Hrkesin damak zevkine uygun börek tarifi

KATMER
MALZEMELER:

1çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un
yetrince su ve tuz

İÇ MALZEME
Yarım paket tereyağ
3 çorba kaşığı kadar tahin

YAPILIŞI:
5 bardak unu genişçe bir kaba alalım, bir tutam tuz ekleyelim Ortasını havuz gibi açalımYavaş yavaş su ve sıvı yağ ekleyelim Yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edelim Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim Hazırladığımız hamurlardan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım iyice yuvarlayarak hamuru özleştirelim İlk bezeyi hafif unlanmış bir zemin üzerinde oklava ile mantı yufkası kalınlığında açalım Tahin ve erittiğimiz tereyağını karıştıralım açtığımız yufkaların üzerine sürelim Yufkaları rulo haline getirelim Ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım bütün bezeleri açarak rulo börek gibi yapalım Tereyağın donması için dolapta bir süre bekletelim
Rulo haline getirdiğimiz yufkaları bir kez daha oklava yardımıyla çok inceltmeden açalımKatmerleri İster saç üzerinde isterseniz yağsız teflon tavada pişirin Tahin sevmiyorsanız sadece tereyağ ile bezeleri hazırlayın sonra da istediğiniz malzemelerle servis yapın Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla