Konu
:
Kolay Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi Nasıl Pişirilir Tavsiyeler
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi Nasıl Pişirilir Tavsiyeler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi Nasıl Pişirilir Tavsiyeler
Kolay Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi Nasıl Pişirilir Tavsiyeler
Malzemeler
5 yufka
50 gr tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
1 demet taze fesleğen
1 tatlı kaşığı pulbiber
FIRINDA ÇITIR PUF BÖREK TARİFİ
Tereyağını eritip ılıtın
İç malzeme İçin fesleğeni yıkayıp kıyın
Çukur bir kaba alın
Peynir ve pulbiber ilave edip harmanlayın
Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde yırtmadan özenle açın
Üzerine eritilip ılınmış tereyağını sürün
Bu işlemi kalan yufkalar üst üste gelecek şekilde devam edin
5
yani en üstteki yufkanın da üzerine tereyağı sürün
Demlik kapağı yardımıyla demliğin tutacak yerinden bastırarak yuvarlaklar kesin
Kestiğiniz yuvarlakların üzerlerine (yufkaların kenarlarına gelecek şekilde) iç malzemeyi paylaştırın
Yarım ay şeklinde ikiye katlayın
En alttaki iki yufkanın karşılıklı kenarlarını (kalan yufkalar fırında pişerken yelpaze şeklinde açılması için) birleştirin
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Fırından alıp ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul