Yalnız Mesajı Göster

Yayla Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayla Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Yayla Böreği (4-6 Kişilik)

Yayla Böreği tarifi Malzemeler

250 gram margarin

5 adet yufka

2 adet soğan

250 gram kıyma

1 demet taze soğan

1 adet domates

1 adet kırmızıbiber

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi

Margarini küçük bir tavaya alıp eritin Yufkaları yağlayıp, üst üste koyun Yağlanmış tepsiye yerleştirin Dışarıda kalan kısımlarını düzgün bir şekilde kesin

Soğanı yemeklik doğrayın Kıymayla beraber ayrı bir tencerede hiç suyu kalmayacak biçimde pişirin Domatesi küp doğrayın Taze soğan ve maydanozu ince kıyın Yufkanın üzerine yayın

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla