Konu
:
Kolay Etli Ve Mantarlı Top Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Etli Ve Mantarlı Top Börek Tarifi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Etli Ve Mantarlı Top Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Kolay Etli ve Mantarlı Top Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeler
3 yufka
250 gr kuşbaşı kuzu eti
6-7 mantar
4 soğan
2 domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı tarçın
1
5 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı haşhaş
ETLİ ve MANTARLI TOP BÖREK TARİFİ
Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin
Soğanları ve sivribiberleri doğrayın
Yarım bardak yağda soteleyin
Eti ekleyip kavurun
Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin
Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırın
Yoğurt ve kalan ayçiçeği yağını bir kasede çırpın
Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı sürün
Dört kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin
Kare yufkayı dört eşit parçaya kesin
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birini küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın
Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın
Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul