Konu
:
Kolay Etli Ve Bezelyeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Etli Ve Bezelyeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Etli Ve Bezelyeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Kolay Etli ve Bezelyeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeler
500 gr koyun eti
12 hazır yufka
1 havuç 250 gr margarin
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 soğan
1 demet maydanoz
2 domates
Tuz, karabiber
ETLİ ve BEZELYELİ RULO BÖREK TARİFİ
Soğanları temizleyip kıyın
Eti kuşbaşı doğrayın
Domatesleri rendeleyin
Maydanozu temizleyip kıyın
Havucu soyup rendeleyin
230 gr margarini tavada eritip soğanları kavurun
Eti ilave edip 5-6 dakika suyunu çekene kadar kavurun
Domatesleri ekleyip pişirin
Bezelye, bir bardak sıcak su ve havucu ilave edin
Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın
Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Kalan margarini eritip soğutun
Yufkaların kenarlarını bıçakla kesip kare parçalar hazırlayın
Aralarına eritilmiş margarin sürerek altı kat olacak şekilde üst üste yerleştirin
6
yufkanın ortasına etli iç malzemeyi dökün
Kalan yufkaların arasına tereyağı sürerek diğerlerinin üzerine dizin
Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul