Konu
:
En Kolay Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
En Kolay Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Nasıl Yapılır?
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
En Kolay Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Nasıl Yapılır?
En Kolay Fincan böreği Tarifi Fincan böreği Nasıl Yapılır?
6-8 kişilik
Tarif Sofra'nın ocak 2011 sayısından
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
tuz
iç harcı:
500gr pazının yaprağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
kızartmak için: sıvıyağ
Hazırlanması:
Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
Tuzu ekleyin
Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun
Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin
Hamuru dörde bölüp üzerine un serpin
Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin
Pazıyı yıkayıp doğrayın
Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun
Üzerine pazıyı ekleyin
Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin
Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın
Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek servis tabağı büyüklüğünde açın
Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun
diğer yarısını üzerine kapatın
Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin
Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın
Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkartın
Birkaç dakika sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul