Yalnız Mesajı Göster

En Kolay Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Nasıl Yapılır?

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

En Kolay Fincan Böreği Tarifi Fincan Böreği Nasıl Yapılır?




En Kolay Fincan böreği Tarifi Fincan böreği Nasıl Yapılır?

6-8 kişilik

Tarif Sofra'nın ocak 2011 sayısından

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su

1 adet yumurta

tuz

iç harcı:

500gr pazının yaprağı

1 adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

tuz

karabiber

kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanması:

Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın Tuzu ekleyin Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurun Yumurtayı ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin Hamuru dörde bölüp üzerine un serpin Nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin

Pazıyı yıkayıp doğrayın Tereyağını bir tavada eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun Üzerine pazıyı ekleyin Suyunu iyice çekene dek ara sıra karıştırarak pişirin Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın

Dinlenen hamur parçalarından birini düz bir zemine alın ve un serperek servis tabağı büyüklüğünde açın Yufkanın yarısına aralıklarla pazılı harçtan koyun diğer yarısını üzerine kapatın Bir kahve fincanı ile harçlı kısımlar ortada kalacak şekilde hamuru kesin Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın Bol yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkartın Birkaç dakika sonra servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla