Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

İzmir'e Has Şambali Tatlısı
MALZEMELER
Yarım kg irmik
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
2yemek kaşığı üzüm pekmezi
ŞERBETİ:
35 su bardağı şeker
4 bardak su
1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI:
Tencereye 4 bardak su ve 35 bardak şekeri koyun kaynatın Koyulaşınca limon suyu koyun bir taşım daha kaynatın soğumaya bırakın
Kabın içine yumurta şeker yoğurt vanilya karbonat koyun karıştırın iyice İrmik koyun iyice özleştirin
Bir tepsinin içine katı yağ sürün bir fırça yardımıyla pekmez sürün, üstüne hamuru dökün Hamurun üstüne de fırça ile pekmez sürün Kabuğu soyulmuş tuzsuz fıstıklarla süsleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirin
Şambalinin püf noktası tepsinin içine ve hamurun üstüne pekmez sürülmesidir Bu hamurun nar gibi kızarmasını sağlar ve hamur sert pişer
Hamur sıcak şerbet soğuk olacak
Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti kepçe ile yavaş yavaş dökün


Alıntı Yaparak Cevapla