Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
İzmir'e Has Şambali Tatlısı
MALZEMELER
Yarım kg irmik
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
2yemek kaşığı üzüm pekmezi
ŞERBETİ:
3
5 su bardağı şeker
4 bardak su
1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI:
Tencereye 4 bardak su ve 3
5 bardak şekeri koyun kaynatın
Koyulaşınca limon suyu koyun bir taşım daha kaynatın soğumaya bırakın
Kabın içine yumurta şeker yoğurt vanilya karbonat koyun karıştırın iyice
İrmik koyun iyice özleştirin
Bir tepsinin içine katı yağ sürün bir fırça yardımıyla pekmez sürün, üstüne hamuru dökün
Hamurun üstüne de fırça ile pekmez sürün
Kabuğu soyulmuş tuzsuz fıstıklarla süsleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişirin
Şambalinin püf noktası tepsinin içine ve hamurun üstüne pekmez sürülmesidir
Bu hamurun nar gibi kızarmasını sağlar ve hamur sert pişer
Hamur sıcak şerbet soğuk olacak
Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti kepçe ile yavaş yavaş dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul