Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar

Portakal Şuruplu Kek
MALZEMELER:
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı portakal suyu
7 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
biraz margarin
ŞURUP:
2 çay bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak fırını ısıtalım Orta boy bir borcamı veya kek kalıbını yağlayalım (En iyi sonuç derin bir borcamda alınır)
Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar Yaklaşık 7-8dakika
Yarım çay bardağı portakal suyunu unu, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralımYağladığımız kek kalbının içine hamuru dökelim, fırına atalım 35-40 dakika 180 derecelik fırında keki pişirelim fırının kapağını hemen açmayalım
2 çay bardağı portakal suyu ile 3 kaşık tozşekeri tencereye koyun şekeri eritene kadar karıştırarak 5dakika kaynatın, soğumaya bırakın Soğuyunca portakal rendelerini içine koyun sıcakken koyarsanız şurubunuz acımsı olur
Fırından çıkarır çıkarmaz kek sıcakken, şurubumuzu kaşık kaşık dökelim kekimizin üzerine Soğutarak servise hazırlayalım Sünger gibi yumuşacık yaş pasta kıvamında çok lezzetli bir kek olacaktır afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla