Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar
Portakal Şuruplu Kek
MALZEMELER:
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı portakal suyu
7 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
biraz margarin
ŞURUP:
2 çay bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak fırını ısıtalım
Orta boy bir borcamı veya kek kalıbını yağlayalım
(En iyi sonuç derin bir borcamda alınır)
Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar
Yaklaşık 7-8dakika
Yarım çay bardağı portakal suyunu unu, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım
Yağladığımız kek kalbının içine hamuru dökelim, fırına atalım 35-40 dakika 180 derecelik fırında keki pişirelim fırının kapağını hemen açmayalım
2 çay bardağı portakal suyu ile 3 kaşık tozşekeri tencereye koyun şekeri eritene kadar karıştırarak 5dakika kaynatın, soğumaya bırakın
Soğuyunca portakal rendelerini içine koyun sıcakken koyarsanız şurubunuz acımsı olur
Fırından çıkarır çıkarmaz kek sıcakken, şurubumuzu kaşık kaşık dökelim kekimizin üzerine
Soğutarak servise hazırlayalım Sünger gibi yumuşacık yaş pasta kıvamında çok lezzetli bir kek olacaktır afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul