Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı kuru maya
veya yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 yumurta
2 su bardağı un 1bardak ılık su
ŞERBET:
2
5 bardak tozşeker
2
5 bardak su
1tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
ŞERBET
şeker ve suyu kaynat kıvamını ayarla limon suyu ekle soğumaya bırak
Mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin
Una bir tutam tuz ekleyin Ortasını havuz gibi açın
Mayayı koyun üstünü unla kapatın Ilık bir yerde maya eriyene kadar 10 dakika bekletin
Sonra 1 yumurta kırın ve 1 bardak ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutun
Hamuru özleşene kadar yoğurun
Ellerinizle çarpa çarpa hamura kıvam vermek gerekir
Sıcak yerde hamur kabarana kadar bekleyin
Tavaya bol yağ koyun
Yağ kızınca sıvıyağa batırılmış kaşıkla hamurdan parça alın veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkıp ortasını da delebilirsiniz
Kızaran lokmaları delikli kepçe ile alın
Üstüne şerbeti dökün
----------------------------------
İsterseniz hamura 1-2 diş damla sakızı dövüp koyabilirsiniz mis gibi damla sakızı kokar ve kabarır
Bizim çocukluğumuzun İzmir lokması böyle yapılırdı denemenizi öneririm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul