Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı kuru maya
veya yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 yumurta
2 su bardağı un 1bardak ılık su
ŞERBET:
25 bardak tozşeker
25 bardak su
1tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
ŞERBET şeker ve suyu kaynat kıvamını ayarla limon suyu ekle soğumaya bırak
Mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin Una bir tutam tuz ekleyin Ortasını havuz gibi açınMayayı koyun üstünü unla kapatın Ilık bir yerde maya eriyene kadar 10 dakika bekletin Sonra 1 yumurta kırın ve 1 bardak ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutun Hamuru özleşene kadar yoğurun Ellerinizle çarpa çarpa hamura kıvam vermek gerekir Sıcak yerde hamur kabarana kadar bekleyin
Tavaya bol yağ koyun
Yağ kızınca sıvıyağa batırılmış kaşıkla hamurdan parça alın veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkıp ortasını da delebilirsinizKızaran lokmaları delikli kepçe ile alınÜstüne şerbeti dökün

----------------------------------
İsterseniz hamura 1-2 diş damla sakızı dövüp koyabilirsiniz mis gibi damla sakızı kokar ve kabarır Bizim çocukluğumuzun İzmir lokması böyle yapılırdı denemenizi öneririm






Alıntı Yaparak Cevapla