Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Cevizli Prenses
MALZEMELER:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik(tepeleme dolu)
14 Yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı buğday nişaştası
2 avuç kadar dövülmüş ceviz 1paket vanilya
tarçın
SOS:
300gr kadar frambuaz veye çilek
yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
YAPILIŞI:
Nişaştayı bir kaba alarak biraz süt koyarak ezinTencereye süt şeker, irmik ve nişaştayı koyarak sürekli karıştırarak pişirin İndirince vanilya koyun karıştırın Kaselere bölüştürün veya büyük bir borcama da dökebilirsiniz Önce 2 kepçe tatlı dökün üstüne dövülmüş ceviz koyun üstüne tekrar tatlıyı dökün Tatlı soğuyunca üzerine tarçın serpin
FRAMBUAZ SOS:
Frambuazı ve şekeri tencereye koyun koyu bir kıvam alana kadar pişirin
Soğuyunca tatlının üzerine bölüştürün veya kaselerde tatlınızı dondurduktan sonra pasta tabağınıza ters çevirerek koyar, sosu öylede dökebilirsiniz
-------------------
Bir önceki şerbetli tatlının adı da İZMİR lokmasıdır






Alıntı Yaparak Cevapla