Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Cevizli Prenses
MALZEMELER:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik(tepeleme dolu)
14 Yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı buğday nişaştası
2 avuç kadar dövülmüş ceviz 1paket vanilya
tarçın
SOS:
300gr kadar frambuaz veye çilek
yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
YAPILIŞI:
Nişaştayı bir kaba alarak biraz süt koyarak ezin
Tencereye süt şeker, irmik ve nişaştayı koyarak sürekli karıştırarak pişirin
İndirince vanilya koyun karıştırın
Kaselere bölüştürün veya büyük bir borcama da dökebilirsiniz Önce 2 kepçe tatlı dökün üstüne dövülmüş ceviz koyun üstüne tekrar tatlıyı dökün
Tatlı soğuyunca üzerine tarçın serpin
FRAMBUAZ SOS:
Frambuazı ve şekeri tencereye koyun koyu bir kıvam alana kadar pişirin
Soğuyunca tatlının üzerine bölüştürün veya kaselerde tatlınızı dondurduktan sonra pasta tabağınıza ters çevirerek koyar, sosu öylede dökebilirsiniz
-------------------
Bir önceki şerbetli tatlının adı da İZMİR lokmasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul