Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Cevap:Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü tatlılar
Haşhaşlı Revani
MALZEMELER:
1 su bardağı haşhaş(işlem görmemiş)
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırp sırayla diğer malzemeleri ekle, yağlanmış bir tepsiye dök 170 derecelik fırında 45 dakika pişir
ŞERBET:
4 Su bardağı toz şeker
5 bardak su
1 tatlı kaşığı kadar da limon suyu
Şekeri tencereye koy, suyunu ekle, şerbet kıvamına gelene kadar pişir
İndirmene yakın limon suyu koy, bir taşım kaynat, soğumaya bırak
Revaniyi fırından çıka,r şerbeti yavaş yavaş dök
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul