Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta veHamurİşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
şEKERPARE
MALZEMELER:
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
üzerine bir yumurta sarısı
badem içi veya fındık
ŞERBETİ:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Su ve şekeri karıştır ve şerbet kıvamı alana kadar kaynat indirmeye yakın limon suyu koy, bir taşım daha kaynat Soğumaya bırak
Margarini erit, soğusun biraz
Unu hamur kabına al, ortasını aç Yumurta, eritilmiş margarin ve kabartma tozu ekle, yumuşak bir hamur tut Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al,yuvarla hafifçe bastır elinle Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diz hamurları Üstlerine yumurta sarısı süR, ortalarına fındık veya badem içi koyun Önceden ısıtılmış fırında pişirin çıkarır çıkarmaz da soğuk şerbeti dökün Ağzını 15 dakika kapatın şerbetini çeksin soğuk servis yapın
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla