Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta veHamurİşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
şEKERPARE
MALZEMELER:
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
üzerine bir yumurta sarısı
badem içi veya fındık
ŞERBETİ:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Su ve şekeri karıştır ve şerbet kıvamı alana kadar kaynat indirmeye yakın limon suyu koy, bir taşım daha kaynat
Soğumaya bırak
Margarini erit, soğusun biraz
Unu hamur kabına al, ortasını aç
Yumurta, eritilmiş margarin ve kabartma tozu ekle, yumuşak bir hamur tut
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al,yuvarla hafifçe bastır elinle
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diz hamurları
Üstlerine yumurta sarısı süR, ortalarına fındık veya badem içi koyun
Önceden ısıtılmış fırında pişirin çıkarır çıkarmaz da soğuk şerbeti dökün
Ağzını 15 dakika kapatın şerbetini çeksin soğuk servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul