Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur işleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
ELMA TATLISI
MALZEMELER:
8 tane sarı elma( sert kırmızı elma da olabilir)
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım limon
1 fiske kırmızı gıda boyası veya kızamık şekeri de kullanabilirsiniz
Yarım elma (elmanın içine iç malzeme olarak konacak)
ÜZERİ İÇİN :
1 çay bardağı süt
1 Paket krem şanti
YAPILIŞI:
Kuru üzüm ceviz ve tarçını karıştırın
Elmaların kabuklarını soyun
Kabak oyacağı yardımıyla içlerini oyun düzgünce
Kararmaması için limonla ovun hemen
Cevizli malzemeye yarım elmayı doğrayın küp küp
1bardak toz şekerin yarısını koyun iyice harmanlayın
Oyduğunuz elmaların içine bu harcı doldurun
Oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde geniş bir tencereye dizin elmaları
1 fiske gıda boyasını yarım fincan suda eritip dökün elmaların üstüne( benim tercihim kızamık şekeri) Kalan yarım bardak şekeri de elmaların üstüne dökün ve çok kısık ateşte elmaların saldığı suyla tatlınızı pişirin
Elmalar yumuşayıp suyunu çekince alın soğumaya bırakın
Sütle krem şantiyi çırpın iyice
Elmalar soğuyunca krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın
Sıcak günlerde hafif ve soğuk yenecek bir tatlı çeşitidir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul