Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur işleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

ELMA TATLISI
MALZEMELER:
8 tane sarı elma( sert kırmızı elma da olabilir)
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım limon
1 fiske kırmızı gıda boyası veya kızamık şekeri de kullanabilirsiniz
Yarım elma (elmanın içine iç malzeme olarak konacak)
ÜZERİ İÇİN :
1 çay bardağı süt
1 Paket krem şanti
YAPILIŞI:
Kuru üzüm ceviz ve tarçını karıştırın Elmaların kabuklarını soyunKabak oyacağı yardımıyla içlerini oyun düzgünce Kararmaması için limonla ovun hemen
Cevizli malzemeye yarım elmayı doğrayın küp küp 1bardak toz şekerin yarısını koyun iyice harmanlayın Oyduğunuz elmaların içine bu harcı doldurun Oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde geniş bir tencereye dizin elmaları 1 fiske gıda boyasını yarım fincan suda eritip dökün elmaların üstüne( benim tercihim kızamık şekeri) Kalan yarım bardak şekeri de elmaların üstüne dökün ve çok kısık ateşte elmaların saldığı suyla tatlınızı pişirin Elmalar yumuşayıp suyunu çekince alın soğumaya bırakın
Sütle krem şantiyi çırpın iyice Elmalar soğuyunca krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın Sıcak günlerde hafif ve soğuk yenecek bir tatlı çeşitidir Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla