Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Pasta ve Hamur İşleri- Farklı Mıtfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Şerbetli Akıtma
MALZEMELER:
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde maya
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1
5 su bardağı un
ŞERBETİ:
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı kadar su
yanında dondurma ve meyve
YAPILIŞI:
Mayayı bir bardağa koyalım
Üzerine ılık su ilave edelim, iyice kabarmasını köpürmesini bekleyelim
Kabaran mayayı bir derin hamur kabında su süt yumurta 1 çorba kaşığı toz şekerle buluşturalım
Daha sonra unu yavaş yavaş boza kıvamına gelene kadar ekleyelim ve sürekli yoğuralım
Un az gelirse ekleyebilir çok gelirse azaltabilirsiniz
O yüzden unu azar azar ekleyin ki boza kıvamı olsun hafif akışkan ve koyu
Ağzını kapatın yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Teflon tavayı yağlayın
Hamurdan bir kepçe alın tavaya dökün
Hamurun yayılmasını sağlayın sallayarak
Bir yüzü pişince diğer yüzünü kızartın
Her hamurda tavayı yağlayın
Hamurlar bitince şerbeti hazırlayın
Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın
Akıtmaları bu şerbetle ıslatın
Rulo haline getirip taze meyve dilimleri ve dondurma eşliğinde servis yapın
-----------------------
Krep süzet denebilir bu hamura ama asıl ismi Trakya'da kullanılan şekliyle ''akıtma''dır çok daha bereketli olur
Trakya'da şerbetli değil sade ve peynir- zeytin, reçel eşliğinde yenir
İsterseniz kıymalı soğanlı iç hazırlayıp akıtmaların içine doldurup rulo yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul