Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Pasta ve Hamur İşleri- Farklı Mıtfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Şerbetli Akıtma
MALZEMELER:
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde maya
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
15 su bardağı un
ŞERBETİ:
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı kadar su
yanında dondurma ve meyve
YAPILIŞI:
Mayayı bir bardağa koyalım Üzerine ılık su ilave edelim, iyice kabarmasını köpürmesini bekleyelim
Kabaran mayayı bir derin hamur kabında su süt yumurta 1 çorba kaşığı toz şekerle buluşturalımDaha sonra unu yavaş yavaş boza kıvamına gelene kadar ekleyelim ve sürekli yoğuralım Un az gelirse ekleyebilir çok gelirse azaltabilirsiniz O yüzden unu azar azar ekleyin ki boza kıvamı olsun hafif akışkan ve koyu
Ağzını kapatın yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Teflon tavayı yağlayın Hamurdan bir kepçe alın tavaya dökün Hamurun yayılmasını sağlayın sallayarak Bir yüzü pişince diğer yüzünü kızartınHer hamurda tavayı yağlayın Hamurlar bitince şerbeti hazırlayın
Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın Akıtmaları bu şerbetle ıslatın Rulo haline getirip taze meyve dilimleri ve dondurma eşliğinde servis yapın
-----------------------

Krep süzet denebilir bu hamura ama asıl ismi Trakya'da kullanılan şekliyle ''akıtma''dır çok daha bereketli olur Trakya'da şerbetli değil sade ve peynir- zeytin, reçel eşliğinde yenir İsterseniz kıymalı soğanlı iç hazırlayıp akıtmaların içine doldurup rulo yapabilirsiniz






Alıntı Yaparak Cevapla