Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
GÜLLAÇ
MALZEMELER:
10 Yaprak güllaç
4 bardak süt
2 su bardğı toz şeker
Yarım fincan gülsuyu
iri dövülmüş ceviz
SÜSLEMEK İÇİN
çekilmiş antep fıstığı
çilek vişne kivi veya kiraz
YAPILIŞI:
Şekerle sütü tencerede kaynatalım
Süt ılındıktan sonra güllaç yapraklarını tek tek tepsiye alalım
Her güllaç yaprağının üstüne birer kepçe ılık sütü gezdirelim
Beş güllaç yaprağını tepsiye alalım
İri dövülmüş cevizleri gülaçların üstüne serpelim
Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatalım
Onları da cevizli güllaçların üstüne tek tek koyalım
En son tepsideki güllaçların üstüne gülsuyu dökelim
Keskin bir bıçakla iri baklava dilimleri şeklinde keselim güllaçları
Üzerini antep fıstığı, dilimlenmiş çilek vişne ve kirazla süsleyelim
Arzu ederseniz her güllaç yaprağını sütle ıslattıktan sonra kat aralarına ceviz koyabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul