Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
GÜLLAÇ
MALZEMELER:
10 Yaprak güllaç
4 bardak süt
2 su bardğı toz şeker
Yarım fincan gülsuyu
iri dövülmüş ceviz
SÜSLEMEK İÇİN
çekilmiş antep fıstığı
çilek vişne kivi veya kiraz
YAPILIŞI:
Şekerle sütü tencerede kaynatalım Süt ılındıktan sonra güllaç yapraklarını tek tek tepsiye alalım Her güllaç yaprağının üstüne birer kepçe ılık sütü gezdirelim
Beş güllaç yaprağını tepsiye alalım İri dövülmüş cevizleri gülaçların üstüne serpelimKalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatalım Onları da cevizli güllaçların üstüne tek tek koyalım En son tepsideki güllaçların üstüne gülsuyu dökelim Keskin bir bıçakla iri baklava dilimleri şeklinde keselim güllaçları Üzerini antep fıstığı, dilimlenmiş çilek vişne ve kirazla süsleyelim
Arzu ederseniz her güllaç yaprağını sütle ıslattıktan sonra kat aralarına ceviz koyabilirsiniz
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla