Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Şerbetli Saray Tatlısı

MALZEMELER:
1 Paket margarin
2 tane yumurta
bir paket kabartma tozu
bir kahve fincanı zeytinyağı
35 su bardağı un
bir bardak dövülmüş fınfık içi

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
3 Bardak toz şeker
35 bardak su
yarım tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti yapmak için tencereye su ve şekeri koyun kaynatın Kıvamı oluşunca limon suyunu ekleyin , soğumaya bırakın şerbeti
Bir kap içine oda sıcaklığında erimiş margarin, zeytinyağ ve yumurtaları koyun, karıştırın yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek hamur tutunKulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Yuvarlak ve yassı bir şekil verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin tatlılarınızı Üzerlerine yumurta sarısı sürün Dövülmüş fındık serpin190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz tatlıların üzerine şerbeti dökün
Şerbet soğuk tatlılar sıcak olmalı
Afiyet olsun

Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları frmacil sayfa 2iki Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları




Alıntı Yaparak Cevapla