Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Şerbetli Saray Tatlısı
MALZEMELER:
1 Paket margarin
2 tane yumurta
bir paket kabartma tozu
bir kahve fincanı zeytinyağı
3
5 su bardağı un
bir bardak dövülmüş fınfık içi
ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
3 Bardak toz şeker
3
5 bardak su
yarım tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti yapmak için tencereye su ve şekeri koyun kaynatın
Kıvamı oluşunca limon suyunu ekleyin , soğumaya bırakın şerbeti
Bir kap içine oda sıcaklığında erimiş margarin, zeytinyağ ve yumurtaları koyun, karıştırın yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek hamur tutun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
Yuvarlak ve yassı bir şekil verin, yağlanmış fırın tepsisine dizin tatlılarınızı
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Dövülmüş fındık serpin
190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz tatlıların üzerine şerbeti dökün
Şerbet soğuk tatlılar sıcak olmalı
Afiyet olsun
Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları frmacil sayfa 2iki Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul