Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan-Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Fincan Tatlısı

MALZEMELER:
500gr kadayıf
1 paket margarin
bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Bir tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Suyu ve şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım Şerbet kıvamını alınca, limon suyu ekleyelim, bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım
Kadayıfları bir tepsi içine boşaltıp didikleyerek kopartalım ve iyice havalandıralımMargarini eritip kadayıfların üstüne dökelim,karıştıralım Tarçını dökelim ve yağı emmesini bekleyelim
Büyük bir fincanın içine bir parça kadayıf koyalımBastırarak biraz sıkıştıralım üzerine ceviz koyalımTekrar bir parça kadayıf koyalım cevizlerin üstünü kapatalım, parmağımızla tekrar sıkıştıralım kadayıflarıHafifçe yağlanmış tepsiye kadayıfların şeklini bozmadan fincanları ters çevirerek kubbe şeklinde çıkaralımAralık bırakmadan tatlılarımızı dizelim fırın tepsisineOrta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığımız şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirelimTepsimizin üstünü kapararak şerbetin çekmesini bekleyelimServis yapmazdan önce üzerlerine hindistan cevizi serpelim Dondurma veya kaymak eşliğinde servis yapalım Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla