Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan-Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Fincan Tatlısı
MALZEMELER:
500gr kadayıf
1 paket margarin
bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Bir tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Suyu ve şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım
Şerbet kıvamını alınca, limon suyu ekleyelim, bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım
Kadayıfları bir tepsi içine boşaltıp didikleyerek kopartalım ve iyice havalandıralım
Margarini eritip kadayıfların üstüne dökelim,karıştıralım Tarçını dökelim ve yağı emmesini bekleyelim
Büyük bir fincanın içine bir parça kadayıf koyalım
Bastırarak biraz sıkıştıralım üzerine ceviz koyalım
Tekrar bir parça kadayıf koyalım cevizlerin üstünü kapatalım, parmağımızla tekrar sıkıştıralım kadayıfları
Hafifçe yağlanmış tepsiye kadayıfların şeklini bozmadan fincanları ters çevirerek kubbe şeklinde çıkaralım
Aralık bırakmadan tatlılarımızı dizelim fırın tepsisine
Orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığımız şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirelim
Tepsimizin üstünü kapararak şerbetin çekmesini bekleyelim
Servis yapmazdan önce üzerlerine hindistan cevizi serpelim
Dondurma veya kaymak eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul