Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Burma Kadayıf
MALZEMELER:
1 kg çiğ kadayıf
1 paket margarin
2 kase kadar fıstık veya ceviz (arzu edilirse antep fıstığı)
1 çorba kaşığı pekmez
6 bardak şeker
6,5 bardak su
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
YAPILIŞI:
Eritilmiş ve soğutulmuş margarinden 2 yemek kaşığı kadarını pekmezle karıştırın tepsiyi bununla iyice yağlayın
Çiğ kadayıfı düz bir zeminde açın
Ortasına boydan boya ceviz koyun bir ucundan tutun burarak sarın
Tepsiye yerleştirin
Üzerine kalan eritilmiş yağı dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Ters çevirin öbür yüzünü de iyice kızartın
Şekeri ve suyu tencereye alın kaynatın kıvamını alınca limon suyu ekleyin
Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul