Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan Farklı Tatlar
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Burma Kadayıf
MALZEMELER:
1 kg çiğ kadayıf
1 paket margarin
2 kase kadar fıstık veya ceviz (arzu edilirse antep fıstığı)
1 çorba kaşığı pekmez
6 bardak şeker
6,5 bardak su
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
YAPILIŞI:
Eritilmiş ve soğutulmuş margarinden 2 yemek kaşığı kadarını pekmezle karıştırın tepsiyi bununla iyice yağlayınÇiğ kadayıfı düz bir zeminde açın Ortasına boydan boya ceviz koyun bir ucundan tutun burarak sarınTepsiye yerleştirinÜzerine kalan eritilmiş yağı dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirinTers çevirin öbür yüzünü de iyice kızartın
Şekeri ve suyu tencereye alın kaynatın kıvamını alınca limon suyu ekleyinBurma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla