Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Soslu Muhallebi
MALZEMELER:
4 Bardak süt
Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
6 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
2-3 tane damla sakızı
1 paket vanilya
SOS İÇİN:
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tencereye yağı ve unu koyalım Un sararıncaya kadar yağ ile kavuralımYavaş yavaş sütü ekleyelim, sürekli karıştıralım topak olmasın Şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edelimKoyulaşana kadar pişirelimAteşten alalım tenceremizi 1 paket vanilya koyalımMikserle 10 dakika çırpalımBorcama dökelim Soğumasını bekleyelim
Sos için; bir kaba kakao, 1 paket vanilya, toz şeker koyalım 1 yumurtayı kıralım içine Mikserle iyice özleşene kadar çırpalımSoğuyan muhallebimizin üstüne dökelimBuzdolabında bir kaç saat bekletelim Donunca muhallebimizi istediğimiz şekilde keselim Üzerine hindistan cevizi serpelim, dondurma eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla