Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Soslu Muhallebi
MALZEMELER:
4 Bardak süt
Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
6 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
2-3 tane damla sakızı
1 paket vanilya
SOS İÇİN:
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tencereye yağı ve unu koyalım
Un sararıncaya kadar yağ ile kavuralım
Yavaş yavaş sütü ekleyelim, sürekli karıştıralım topak olmasın
Şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edelim
Koyulaşana kadar pişirelim
Ateşten alalım tenceremizi
1 paket vanilya koyalım
Mikserle 10 dakika çırpalım
Borcama dökelim
Soğumasını bekleyelim
Sos için; bir kaba kakao, 1 paket vanilya, toz şeker koyalım 1 yumurtayı kıralım içine
Mikserle iyice özleşene kadar çırpalım
Soğuyan muhallebimizin üstüne dökelim
Buzdolabında bir kaç saat bekletelim
Donunca muhallebimizi istediğimiz şekilde keselim
Üzerine hindistan cevizi serpelim, dondurma eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul