Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Hoşmerim

MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
4 kaşık tereyağı veya margarin
15 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Süslemek için kabuksuz iç badem
YAPILIŞI:
Tencereye yağı alıp eritelimİrmikleri ekleyelimİrmikler altın rengini alana kadar kavurmaya devam edelim
Ayrı bir tencerede şekeri sütü ve suyu kaynatalımBu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelimDil peynirini ilave edelim karışımaPeynirler eriyene kadar pişirmeye devam edelimHoşmerimi ateşten alalım Kaşıkla düzgün şekiller vererek servis tabağına alalım Üzerini hafif kavrulmuş iç badem ile süsleyelim
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla