Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Hoşmerim
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
4 kaşık tereyağı veya margarin
1
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir
Süslemek için kabuksuz iç badem
YAPILIŞI:
Tencereye yağı alıp eritelim
İrmikleri ekleyelim
İrmikler altın rengini alana kadar kavurmaya devam edelim
Ayrı bir tencerede şekeri sütü ve suyu kaynatalım
Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim
Dil peynirini ilave edelim karışıma
Peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edelim
Hoşmerimi ateşten alalım
Kaşıkla düzgün şekiller vererek servis tabağına alalım
Üzerini hafif kavrulmuş iç badem ile süsleyelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul