Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Sütlü İrmik helvası
MALZEMELER:
3 Su bardağı irmik(500gr)
25 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 fincan dolmalık fıstık
4-5 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
Bir kase ceviz,tarçın
Süslemek için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Geniş bir tencerede tereyağını veya margarin eritelimİrmiği ve dolmalık fıstığı koyalım ağır ateşte sürekli çevirerek kavuralım İrmikler altın sarısı renk alıp hoş bir koku saldığında meyanesi gelmiş demektirÜzerine soğuk sütü döküp ateşten alalımBeş dakika kadar irmiğin sütü emmesini ve şişmesini bekleyelimHemen şekerini ekleyelimiyice harmanlayalımAğzını kapatalım 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalımDemlenen helvamızı karıştıralım, istediğimiz şekli vererek servis tabağına alalım dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyelim Tarçın serpelim biraz Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla