Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Sütlü İrmik helvası
MALZEMELER:
3 Su bardağı irmik(500gr)
2
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 fincan dolmalık fıstık
4-5 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
Bir kase ceviz,tarçın
Süslemek için hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Geniş bir tencerede tereyağını veya margarin eritelim
İrmiği ve dolmalık fıstığı koyalım ağır ateşte sürekli çevirerek kavuralım
İrmikler altın sarısı renk alıp hoş bir koku saldığında meyanesi gelmiş demektir
Üzerine soğuk sütü döküp ateşten alalım
Beş dakika kadar irmiğin sütü emmesini ve şişmesini bekleyelim
Hemen şekerini ekleyelim
iyice harmanlayalım
Ağzını kapatalım 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım
Demlenen helvamızı karıştıralım, istediğimiz şekli vererek servis tabağına alalım dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyelim Tarçın serpelim biraz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul