Konu
:
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
10-15-2012
#
20
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar
Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar
Hanımeli Muhallebisi
MALZEMELER:
4 Su bardağı süt
4 fincan şeker
3 fincan un
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
2 paket vanilya
SOS MALZEMESİ:
1 Yumurta
1 fincan tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1fincan su
Dövülmüş şam fıstığı
YAPILIŞI:
Bir bardak sütü tencereye koyalım
Un ve şeker ekleyelim
Topaksız bir kıvama gelene kadar iyice çırpalım
Ardından sütün tamamını ekleyelim
Muhallabi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim
Margarini ve 2 paket vanilyayı koyalım ,mikserle soğuyana kadar çırpalım
Köpük köpük olunca çıpmayı bırakalım
Geniş bir borcama veya kaselere pay edelim
SOS YAPIMI:
Yumurta ve şekeri köpürtene kadar mikserle çırpalım
Margarin ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim
Bütün malzemeler özleştiğinde bu sosu beyaz muhallebinin üzerine dökelim
Üzerine dövülmüş şam fıstığını dökelim
buzdolabında 4-5 saat bekletelim
Dilimleyerek dondurma eşliğinde servis edelim
Afiyet olsun
Malzemeler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul