Yalnız Mesajı Göster

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar

Eski 10-15-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar




Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları
Şerbetli ve Sütlü Tatlılar

Hanımeli Muhallebisi
MALZEMELER:
4 Su bardağı süt
4 fincan şeker
3 fincan un
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
2 paket vanilya
SOS MALZEMESİ:
1 Yumurta
1 fincan tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı margarin
1fincan su
Dövülmüş şam fıstığı
YAPILIŞI:
Bir bardak sütü tencereye koyalımUn ve şeker ekleyelimTopaksız bir kıvama gelene kadar iyice çırpalımArdından sütün tamamını ekleyelimMuhallabi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelimMargarini ve 2 paket vanilyayı koyalım ,mikserle soğuyana kadar çırpalımKöpük köpük olunca çıpmayı bırakalımGeniş bir borcama veya kaselere pay edelim
SOS YAPIMI:
Yumurta ve şekeri köpürtene kadar mikserle çırpalım Margarin ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelimBütün malzemeler özleştiğinde bu sosu beyaz muhallebinin üzerine dökelimÜzerine dövülmüş şam fıstığını dökelim buzdolabında 4-5 saat bekletelim Dilimleyerek dondurma eşliğinde servis edelim Afiyet olsun

Malzemeler






Alıntı Yaparak Cevapla