Konu
:
Oktay Usta’Dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta’Dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta’Dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi
Oktay Usta’dan Otlu Dolamalı Gül Böreği Tarifi
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz
Yaş mayayı ortasına koyuyoruz
Sıvıyağ ve biraz su koyup unu almadan önce ortasını karıştırıyoruz
Tuzu unun üzerine serpiyoruz
Maya eridikten sonra unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz
İç harcı için, ısırgan, hardal filizi ve gelincik otunu ince bir şekilde doğruyoruz
İzmir loru ve biraz tuz ekleyip otlarla birlikte karıştırıyoruz
Mayalanan hamuru merdane ile uzunlamasına açıyoruz
Hamuru uzunlamasına 2 yerinden kesip 3 kalın şerit elde ediyoruz
Otlu harcımızdan koyup rulo olarak sarıyoruz
Baş kısımdan başlayıp gül böreği şeklinde 1 tur sarıp kesiyoruz
Hamurun geri kalan kısmı içinde aynı işlemi uygluyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri koyuyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz
Biraz daha mayalandırıyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
OTLU DOLAMALI GÜL BÖREĞİ
4 su b
un
1 tatlı k
yaş maya
4 çorba k
sıvıyağ
1 tatlı k
tuz
aldığı kadar su
YAĞLAMAK İÇİN:
2 çorba k
tereyağı
1 çay b
sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
1 demet ısırgan
1 demet hardal filizi
1 demet gelincik otu
izmir loru
tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta
çörekotu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul