Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri




Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
Hamur için:
5,5 su bardağı un
42 gr yaş maya + 1 küp şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
50 gr hamur işi margarin
1 tutam tuz
3 adet küp şeker
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
Hamuru yoğurmak için 1 su bardağı kadar un
İç harcı için:
tarçın ve 1,5 su bardağı kuru üzüm
araya sürmek için 1-2 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak)
2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek şekerleri eritin
3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün
4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun
5- Hamuru iki parçaya bölün ve üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin
6- Fırını 180 dereceye ısıtın Böldüğünüz hamurun bir parçasını tezgaha alarak unlayın ve yoğurun
7- Hamuru dikdörtgen şeklinde açın margarin ile üzerini hafifçe yağlayın Üzerini kaplayacak kadar tarçın ve kuru üzüm serpin
8- Hamuru size bakan kısmından tutarak rulo yapın Ruloyu 2-3 cm aralıklarla kesin
9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine çörekleri aralıklarla dizin Ayırdığınız hamurada aynı işlemleri uygulayın
10- Çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün
11- 180 derece fırında çörekler kızarıp şişinceye kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla