Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Lorlu Kuru Yufka Böreği Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Lorlu Kuru Yufka Böreği Tarifi




Oktay Usta Lorlu Kuru Yufka Böreği Tarifi

HAZIRLANIŞI: Tereyağını derin bir tavada eritiyoruz Toz kırmızı biberi ekleyip biraz kavuruyoruz Kaynar su ekleyip karıştırıyoruz Ocağın üzerinden alıyoruz Kuru yufkaların yarısını kırarak tereyağlı suya sokup fırın tepsisinin tabanına diziyoruz Üzerine lor peynirini yayıyoruz Peynirin üzerine çörekotunu serpiyoruz

Yufkaların geri kalan kısmınında aynı şekilde ıslatarak peynirin üzerine kapatıyoruz Yağlı sosu son olarak üzerine döküyoruz Sosunu çekmesi için 10 dakika dinlendirip pişirmeden servis ediyoruz

LORLU KURU YUFKA BÖREĞİ

5 kuru yufka

500 gr lor peyniri

1 çorba k çörekotu

2 çorba k tereyağı

su



Alıntı Yaparak Cevapla