Yalnız Mesajı Göster

Pratik Pastane Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Pastane Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri




Pratik Pastane Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
Hamur için:
5,5 su bardağı un
42 gr yaş maya + 1 küp şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
50 gr hamur işi margarin
1 tutam tuz
2 adet küp şeker
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
Hamuru tezgaha aldıktan sonra yoğurmak için 1 su bardağı kadar un
Pizzanın üzeri için:
yeşilbiber
domates
beyaz peynir, lor ya da
salam ya da sucuk
Yapılışı:
1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak)
2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek eritin
3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün
4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun
5- Hamurun üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin
6- Fırını 180 dereceye ısıtın Böldüğünüz hamuru tezgaha alarak unlayın ve iyice toplanması için hafifçe yoğurun
7- Unladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın Yuvarladığınız parçaları elinizle bastırarak daire haline getirin
8- Yeşilbiberin ve domateslerin çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyin Sosis ya da salamı pizzanın boyutuna göre dilimleyin Peyniri ufalayın ve diğer malzemelerle birlikte pizzaların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin
9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine pizzaları aralıklarla dizin
10- Pizzaların üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını 2-3 yemek kaşığı su ile çırpıp fırça yardımıyla pizzaların kenarlarına sürün
11- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pizzalar kızarıp şişinceye kadar pişirin
12- Ilık ya da soğuk servis yapın

mutfaksırları



Alıntı Yaparak Cevapla