Yalnız Mesajı Göster

Ballı Ve Cevizli Pasta Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Cevizli Pasta Tarifi




Ballı Ve Cevizli Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanya için :

5 Adet yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

Yaklaşık 1 su bardağı un

Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

1 Adet limon kabuğu rendesi

Yarım çay kaşığı vanilya

İç malzemesi için :

1 Büyük kutu hazır krem şanti

2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi

2 Adet muz

1 Çay bardağı bal

2 Kare paket çikolata

Hazırlanışı

Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın

Unu azar azar ilave edip karıştırın

Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin

Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin

Soğumaya bırakın

Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın

Muzları dilimleyin

Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin

Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin

Tekrar krem şantiyle kaplayın

Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin

İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin

Krem şanti ile kaplayın

Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün

Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin

Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla