Konu
:
Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Şerbetli Börek (Fındıklı)
4 adet hazır yufka
200 ml süt
250 gr tereyağı veya margarin
200 gr kırık fındık
50 gr tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için:
1
5 su bardağı su
1
5 su bardağı tozşeker
Yufkaları dörde kesin
Geniş ve derin bir tavada 25 gr margarini eritip ocağı kısın
Yufkaları sütle ıslatıp 4 kat yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tavaya yerleştirin
Fındık, şeker ve tarçın serpip tekrar sütlü yufkaları dizin ve malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın
Yufkaların dışa sarkan kısımlarını içe katlayın ve ocağı biraz açıp küp küp kesilmiş margarin ya da tereyağ parçalarını kenarlara serpiştirin
Böreği orta ateşte pişirmeye başlayın
Bir yanda da su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın
Böreğin altı kızarınca diğer tarafını spatula veya düz bir kapak yardımı ile çevirin ve pişirmeye devam edin
Altının kızarıp kızarmadığını böreği bir kenarından kaldırarak kontrol edin
Sonra hazırladığınız şerbetin yarısını üzerine gezdirerek dökün
Şerbeti çekince kalanını da ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul