Yalnız Mesajı Göster

Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Börek (Fındıklı)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Şerbetli Börek (Fındıklı)

4 adet hazır yufka

200 ml süt

250 gr tereyağı veya margarin

200 gr kırık fındık

50 gr tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbet için:

15 su bardağı su

15 su bardağı tozşeker

Yufkaları dörde kesin Geniş ve derin bir tavada 25 gr margarini eritip ocağı kısın Yufkaları sütle ıslatıp 4 kat yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tavaya yerleştirin Fındık, şeker ve tarçın serpip tekrar sütlü yufkaları dizin ve malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın

Yufkaların dışa sarkan kısımlarını içe katlayın ve ocağı biraz açıp küp küp kesilmiş margarin ya da tereyağ parçalarını kenarlara serpiştirin Böreği orta ateşte pişirmeye başlayın Bir yanda da su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın

Böreğin altı kızarınca diğer tarafını spatula veya düz bir kapak yardımı ile çevirin ve pişirmeye devam edin Altının kızarıp kızarmadığını böreği bir kenarından kaldırarak kontrol edin

Sonra hazırladığınız şerbetin yarısını üzerine gezdirerek dökün Şerbeti çekince kalanını da ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin Dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla