10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
3/4 - 2 bardak un
1/4 bardak kepekli un
1 paket (7gr) aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak süt (1 çay bardağı)
1/4 bardak su
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük yumurta
1/4 bardak keten tohumu
üzerine sürmek için: 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı:
Büyük bir kapta 1 bardak un, kepekli unun hepsini, mayayı ve tuzu karıştırın
Süt, su, bal ve tereyağı ısıtın, 50C civarına gelince ocaktan alın ve unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin
Elektrikli karıştırıcınızda 2dk, orta ayarda karıştırın Arada bir durdurup kenarlarını da içine eklemeyi ihmal etmeyin
Yumurta, keten tohumu ve yarım bardak unu da ekleyip 2dk daha karıştırıcının yüksek hızıyla karıştırın
Hafif unlanmış bir yere alıp, elastik bir hal alana kadar (8 - 10dk) yoğurun Üzerini kapatıp 10dk dinlenmeye alın
Hamuru 20cmx30cm boyutunda bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın Kısa kısmından başlayarak sıkı sıkı sarın Uçlarını bastırarak kapatıp, rulonun altına koyun ve 20cm boyundaki ekmek pişirme kalıbına koyup, esintisiz, ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin (1 - 1 5 saat olabilir bu bekleme)
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35dk pişirin Kalıptan çıkartıp soğutma teli üzerine alın Üzerine erimiş tereyağ sürün
Afiyet olsun!
  alıntı  
|
|
|