Konu
:
Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Şerbetsiz Baklava-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
ELMALI ŞERBETSİZ BAKLAVA
4 kişilik
1 adet yufka
Yarım paket eritilmiş margarin
2 adet elma
7-8 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç dolusu kuruüzüm
Yufkayı 10 cm'lik kareler halinde kesin
Aralarına eritilmiş margarin sürerek, farklı açılarda olacak şekilde üst üste dizin
Kızarana dek fırında pişirin
Elmaları kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde doğrayın
Başka bir fırın tepsisine dizin
Üzerine 7-8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 avuç dolusu kuruüzümü serpin
Yarım limonun suyunu dökün
Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin
Elmalı harcı 2 adet yufkanın arasına koyun
Krema veya vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul