Konu
:
Vişneli Pay-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Pay-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Pay-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
PATLICANLI ZARF BÖREĞİ Malzemeler
25 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
Susam
İç malzeme için
3 patlıcan
2 domates
2 soğan
1 sivribiber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
PATLICANLI ZARF BÖREĞİ TARİFİ
Yumuşatılmış tereyağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sütü çukur bir kaba alıp karıştırın
Unu ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin
Hamuru 4 bezeye ayırın
Bezeleri merdane ile inceltin
Hamurları 15-20 cm'lik karelere kesin
Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın
Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını alın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Soğanları soyup kıyın
Sivribiberi temizleyip dilimleyin
Yağı tavada kızdırıp soğan ve biberi soteleyin
Domates ve patlıcanı ekleyip 5 dakika pişirin
Kare hamurların ortasına patlıcanlı karışımı paylaştırıp dört ucu üst üste katlayıp zarf şeklinde kapatın
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul