Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri




Elmalı Pay Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
11 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı buzlu su
İç harcı için:
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet elma
1 yemek kaşığı tereyağı isteğe bağlı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
1- Soğuk tereyağını, unu, tuzu, şekeri ve buzlu suyu derin bir kaba alın Mikserinizin hamur aparatını takın ve hamurlar topaklanıncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpın
2- Hamur hazır olduğunda elinizle toparlayın 2 parçaya bölerek ayrı ayrı streçleyin ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin
3- Hamur dinlenirken elmaları doyun, ortalarını çıkartın ve ince ince dilimleyin
4- Dilimlediğiniz elmaların üzerine tarçın ve şeker atarak karıştırın
5- Dinlenen ve soğuyan hamuru yarım santim kalınlığında açın (Hamurun kabın içini tamamen kaplayacak genişlikte açılması gerekiyor) hamuru kabın içine döşeyin
6- Kalan hamuru toplayıp tekrar açın
7- İçine hazırladığınız elmalı harcı düzgünce doldurun Yüksek yapın ki üzerini hamur kapladığınızda hamur çökmesin
8- Açtığınız hamuru elmaların üzerine yayın yanlarını açık kalmayacak şekilde kapatın ve elinizle bastırarak kopartın
9- Koparttığınız parçalardan bir rulo yaparak kabın kenarlarını kapatın
10- Yumurta sarısını çırpıp payın üzerine sürün, toz şeker serpin
11- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin (30 dakika kadar)
12- Ilık ya da soğuk servis yapın

mutfaksırları



Alıntı Yaparak Cevapla