Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Valide sultan böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri
MALZEMELER
5 adet yufka
500 gr soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
Tuz
karabiber
çörek otu
HAZIRLANIŞI
Soğanları halka halka doğrayın Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun Ateşten alın İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın Üzerine sütlü karışımdan gezdirin 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün Sütlü karışımdan gezdirin Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin
AFİYET OLSUN !
|