Yalnız Mesajı Göster

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Valide sultan böreği-Pasta Tarifleri ve Hamur işleri

MALZEMELER

5 adet yufka

500 gr soğan

1 su bardağı süt

1 su bardağı soda

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı ceviz

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı ayçiçek yağı

2 adet yumurta

Tuz

karabiber

çörek otu

HAZIRLANIŞI

Soğanları halka halka doğrayın Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun Ateşten alın İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın Üzerine sütlü karışımdan gezdirin 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün Sütlü karışımdan gezdirin Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin

AFİYET OLSUN !



Alıntı Yaparak Cevapla