Yalnız Mesajı Göster

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




PAÇANGA BÖREĞİ Malzemeler

4 yufka

2 yumurta

1 çay bardağı süt

Kızartmak için

1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç malzeme için

250 gr pastırma

2 domates

1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

4-5 sivribiber

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

İç malzeme için, domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Pastırmaların çemenini çıkarıp iri küplere kesin Domates, pastırma, kaşarpeyniri ve sivribiberleri bir kapta harmanlayın Yumurta ve sütü bir kapta çırpın Yufkaların aralarına yumurtalı sütü sürüp üst üste yerleştirin 8 eşit üçgene kesip geniş kenarlarına pastırmalı harcı yayın Karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın Uç kısımlarını su ile ıslatıp yapıştırın Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak veya ılık


Alıntı Yaparak Cevapla