Konu
:
Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Valide Sultan Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
PAÇANGA BÖREĞİ Malzemeler
4 yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı
İç malzeme için
250 gr pastırma
2 domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
4-5 sivribiber
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
İç malzeme için, domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Pastırmaların çemenini çıkarıp iri küplere kesin
Domates, pastırma, kaşarpeyniri ve sivribiberleri bir kapta harmanlayın
Yumurta ve sütü bir kapta çırpın
Yufkaların aralarına yumurtalı sütü sürüp üst üste yerleştirin
8 eşit üçgene kesip geniş kenarlarına pastırmalı harcı yayın
Karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın
Uç kısımlarını su ile ıslatıp yapıştırın
Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak veya ılık
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul