Konu
:
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Yalnız Mesajı Göster
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Malzemeler:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt (200gr)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı tozşeker (50 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
susam
Şekillendirmek için:
2 yemek kaşığı kadar margarin
Yapılışı:
1- Sütü hafifçe ısıtın (parmak yakmayacak sıcaklıkta), içine toz şekeri ve mayayı ekleyerek maya ve şeker eriyinceye kadar karıştın
5-6 dakika kadar bekleyin
2- İçine maya ve şeker kattığınız ılık sütü, kalan tüm hamur malzemesi ile yoğurma kabına alın
Mikserinizin hamur yoğurma ucunu takarak hamur tamamen toplanana kadar yoğurun
3- toparlanan hamurun üzerini öreterek 50 dereceye ısıttığınız fırına alın
Hamuru 1 saat kadar kabartın
4- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe unlayarak bezeler yapın
5- Elinize biraz margarin sürerek bezeleri rulo yapın
Bir tarafından döndürerek biraz burun ve sarın
6- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin
40 dakika daha 50 derece ısıtılmış fırında kabartın
7- Kabaran açmaları fırından alın, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam serpin
Fırını 180 dereceye ayarlayın
8- Fırın ısınınca açmaları fırına verin üzeri tamamen kızarıncaya kadar fırınlayın
mutfaksırları
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul