Yalnız Mesajı Göster

Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri




Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt (200gr)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı tozşeker (50 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
susam
Şekillendirmek için:
2 yemek kaşığı kadar margarin
Yapılışı:
1- Sütü hafifçe ısıtın (parmak yakmayacak sıcaklıkta), içine toz şekeri ve mayayı ekleyerek maya ve şeker eriyinceye kadar karıştın 5-6 dakika kadar bekleyin
2- İçine maya ve şeker kattığınız ılık sütü, kalan tüm hamur malzemesi ile yoğurma kabına alın Mikserinizin hamur yoğurma ucunu takarak hamur tamamen toplanana kadar yoğurun
3- toparlanan hamurun üzerini öreterek 50 dereceye ısıttığınız fırına alın Hamuru 1 saat kadar kabartın
4- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe unlayarak bezeler yapın
5- Elinize biraz margarin sürerek bezeleri rulo yapın Bir tarafından döndürerek biraz burun ve sarın
6- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin 40 dakika daha 50 derece ısıtılmış fırında kabartın
7- Kabaran açmaları fırından alın, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam serpin Fırını 180 dereceye ayarlayın
8- Fırın ısınınca açmaları fırına verin üzeri tamamen kızarıncaya kadar fırınlayın

mutfaksırları



Alıntı Yaparak Cevapla