Yalnız Mesajı Göster

Ton Balıklı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balıklı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




ISPANAKLI DÜRÜM BÖREK Malzemeler

3 yufka

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

2 yumurta

Ispanaklı iç malzeme için

1 kg ıspanak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 yemek kaşığı krema

Yarım tatlı kaşığı tuz

250 gr hellim peyniri

Üzeri için

1 kahve fincanı susam

ISPANAKLI DÜRÜM BÖREK TARİFİ

Ispanakları temizleyip doğrayın Soğanı soyup kıyın ve zeytinyağında kavurun Ispanakları ilave edip kavurun Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın Peyniri rendeleyin ve ıspanaklı karışıma ilave edin Süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice çırpın Yufkaları üst üste serip 8 üçgen kesin Bir yufka parçasının üzerine sütlü karışımdan sürün İkinci yufka parçasını ilkinin üzerine serin ve onun da üzerine sütlü karışımdan sürün Geniş kenarına 1 yemek kaşığı kadar ıspanaklı iç malzeme ekleyin Rulo şeklinde sarın Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Sütlü karışımın üçte birini daha sonra kullanmak üzere ayırın Ruloları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Tepsideki hamurların üzerine fırçayla kalan sütlü karışımdan sürün Üzerlerine susam serpin 180 derece fırında pişirin Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla