Konu
:
Ton Balıklı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Ton Balıklı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ton Balıklı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
ISPANAKLI DÜRÜM BÖREK Malzemeler
3 yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
Ispanaklı iç malzeme için
1 kg ıspanak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 yemek kaşığı krema
Yarım tatlı kaşığı tuz
250 gr hellim peyniri
Üzeri için
1 kahve fincanı susam
ISPANAKLI DÜRÜM BÖREK TARİFİ
Ispanakları temizleyip doğrayın
Soğanı soyup kıyın ve zeytinyağında kavurun
Ispanakları ilave edip kavurun
Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın
Peyniri rendeleyin ve ıspanaklı karışıma ilave edin
Süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice çırpın
Yufkaları üst üste serip 8 üçgen kesin
Bir yufka parçasının üzerine sütlü karışımdan sürün
İkinci yufka parçasını ilkinin üzerine serin ve onun da üzerine sütlü karışımdan sürün
Geniş kenarına 1 yemek kaşığı kadar ıspanaklı iç malzeme ekleyin
Rulo şeklinde sarın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Sütlü karışımın üçte birini daha sonra kullanmak üzere ayırın
Ruloları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Tepsideki hamurların üzerine fırçayla kalan sütlü karışımdan sürün
Üzerlerine susam serpin
180 derece fırında pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul